5 tips voor meer winst bij de verkoop van uw woning

Verhuizen is fijn, maar afscheid nemen van uw oude woonst brengt altijd wat hartzeer met zich mee. Want de emotionele waarde van uw woning is natuurlijk onschatbaar. Dus hoe meer winst, hoe beter, toch? Laat uw woning er pico bello uitzien en jaag de verkoopprijs de hoogte in: met deze 5 slimme tips kan u de pijn alvast een beetje verzachten!
 

1. Go back to basics

Schilderijen en beeldjes uit vergane tijden, souvenirs van lang vervlogen vakanties of minder fraaie cadeaus die u uit plichtsgevoel een plaats in huis heeft gegeven: tijd om ze weg te gooien. Hetzelfde geldt voor foto’s en andere persoonlijke voorwerpen. Hoe neutraler de look van uw woning, hoe groter de kans dat potentiële kopers zich meteen thuis zullen voelen.
 

2. Maak uw woning modern

Met enkele kleine investeringen geeft u uw woning in één klap een frissere uitstraling: denk bijvoorbeeld aan een paar strakke stoelen aan de eettafel of een stel hedendaagse gordijnen (weg met ouderwetse bloemenpatronen!). Wat nu misschien aanvoelt als overbodige kosten, kan een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs.
 

3. Zorg voor wat groen in huis

Bloemen en planten brengen sfeer in iedere ruimte. Zelfs het kleinste kamertje in uw woning heeft baat bij wat groen. Ook handig: het kost u amper tijd of moeite. Zet ze maximum enkele dagen voor het bezoekmoment in huis, zodat ze er extra fris uitzien. En vergeet natuurlijk niet om ze water te geven!
 

4. Maak komaf met kleine gebreken

Wie een woning wil kopen, let op elk detail. Die ene loszittende handgreep in uw keukenkastje of de afgebladderde verf in de hoek van de berging: uw bezoekers hebben het gegarandeerd gezien. Bekijk uw woning objectief van kop tot teen en los op wat makkelijk te fiksen valt: zo zorgt u voor de beste eerste indruk.
 

5. Vergeet de grote schoonmaak niet

Klaar om kopers te ontvangen? Vergeet het allerbelangrijkste niet: niemand wil wonen in een huis of appartement vol vuiligheid. En ook hier geldt: uw bezoekers hebben het kleinste stofwolkje ongetwijfeld gezien. Ga met de natte dweil door elke kamer en haal de stofvod over alle meubels. Om extra punten te scoren, kan u nog gauw een lekker interieurgeurtje in huis halen.

Nog op zoek naar een nieuwe woning? Bekijk ons aanbod!

Wenst u gecontacteerd te worden hierover?