Met deze 5 tips maakt u de beste foto's van uw woning

Gauw nog even wat foto’s maken om bij de verkoopadvertentie van uw woning te plaatsen: het is een klusje dat op 5 minuten geklaard kan zijn. Helaas is dat ook vaak het geval. Veel mensen onderschatten het belang van goede foto’s en nemen niet de tijd om hun woning optimaal in beeld te brengen. Met deze 5 tips verhoogt u de verkoopkansen van uw woning!
 

1. Bekijk het weerbericht

Bij mooi weer oogt alles beter. Ook uw woning. Neem geen foto’s ‘omdat die advertentie nu eenmaal online moet’, maar wacht af tot een gunstig moment. Let wel: ook op zonnige dagen blijven sommige ruimtes onderbelicht. Zorg voor extra licht in donkere kamers!
 

2. Ga voor meer dan één foto

Neem verschillende foto’s: experimenteer met belichting, perspectief en indeling van de ruimte.  Ga ook zeker eens in elke hoek van de kamer staan. Achteraf kan u dan voor elke kamer de foto selecteren waarbij die kamer het meest tot zijn recht komt.
 

3. Durf foto’s te bewerken

Een natuurlijke foto kan mooi zijn, maar vaak kan een beetje bewerking wonderen verrichten. Er bestaan gratis fotobewerkingsprogramma’s waarbij u met een paar simpele trucjes al een groot verschil kan maken. Blijf wel steeds zo dicht mogelijk bij de realiteit.
 

4.  Hou het relevant

Kopers scrollen door tal van advertenties. Ze hebben dus al héél veel foto’s gezien vooraleer ze bij uw woning belanden. Blijf dan ook to the point: fotografeer enkel wat écht relevant is. Weinigen zitten te wachten op sfeerbeelden van de omgeving of foto’s van het toilet.
 

5. Vraag om professionele hulp

We kunnen het niet genoeg benadrukken: foto’s verkopen uw woning, misschien wel meer dan wat u erover te vertellen heeft. Durf daarom investeren in een goede camera of fotograaf. Of kies voor een vastgoedmakelaar als Thiers: wij werken steeds samen met een professionele fotograaf!

Interesse om uw woning te verkopen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wenst u gecontacteerd te worden hierover?