Wat u zeker niet mag vergeten bij de plaatsbeschrijving

Zowel huurder als verhuurder heeft alle belang bij een duidelijke en volledige plaatsbeschrijving. Het is voor beide partijen namelijk het enige bewijsstuk om na te gaan wie er verantwoordelijk is voor schade aan een woning. Neem hier bij aanvang van het huurcontract dus zeker de tijd voor! Dankzij deze handige checklist vermijdt u discussies.
 

Elk detail in elke kamer

Van de berging tot het toilet: voel u nooit gedwongen om de plaatsbeschrijving snel af te handelen en kleinere ruimtes links te laten liggen. Kijk daarbij ook naar ieder detail: vloer, plafond, deuren, ramen ...
 

Voldoende fotomateriaal

Beelden zijn minder voor interpretatie vatbaar dan woorden. Merkt u iets op aan de woning dat niet 100% in orde is? Maak er dan foto’s bij en voeg ze bij de plaatsbeschrijving. Digitale foto’s drukt u het best af.
 

Het aantal sleutels

Vaak ontvangt een huurder meer dan één paar sleutels. Na afloop van het contract is het uiteraard de bedoeling dat alle sleutels opnieuw overhandigd worden.
 

De meterstanden

De meterstanden zijn een belangrijk onderdeel van de plaatsbeschrijving: ze melden de precieze stand van water, aardgas en elektriciteit op de dag waarop het huurcontract van start gaat. Zo is er duidelijkheid over het exacte verbruik van de (nieuwe) huurder.
 

De handtekeningen

Een plaatsbeschrijving moet steeds ondertekend worden door beide partijen, in minstens twee exemplaren. Ook moet elke pagina geparafeerd worden, inclusief eventuele foto’s in bijlage.

Wilt u zeker zijn van een plaatsbeschrijving die geen vragen oproept? Schakel dan de hulp in van een vastgoedmakelaar. Contacteer ons voor meer informatie.

Wenst u gecontacteerd te worden hierover?